25.4.2018

Hjelp for nye kontaktlinsebrukere


Selv om det kan virke litt rart til å begynne med, er det ikke vanskelig å sette inn kontaktlinser. Her får du råd og tips om hvordan du setter dem inn for første gang og hvordan du trygt behandler og oppbevarer linsene.
Kategorier: Linser Øyehelse

Postet av Alliance Optikk + CooperVision


11.4.2018

«Uheldigvis for dem var det mange alvorlige problemer, heldigvis for oss var det utrolig spennende og lærerikt»


Spennende og lærerike dager i Moldova! Vi følger optikerstudentene fra Norge videre i praksis bak gittergjerder i kvinnefengsel, på barneskole og på Low Vision senteret. Her kan du lese reisebrev 2.
Kategorier: Moldova Samarbeid

Postet av Uncover Vision - praksisplass i Moldova


14.3.2018

Én av ti har vært snøblind


I påsken skjer det igjen: Mange får smerter i øynene, tårer som renner og følelsen av å ha sand i øynene.

Refleksjon fra snøen kan øke UV-nivået med opp til 50 prosent, ifølge Statens strålevern. Snøblindhet er en skade på hornhinnen forårsaket av ultrafiolette stråler fra sola. Sterk sol kan brenne bort det øverste cellelaget på øyet. I tillegg til svie blir synet dårlig fordi den optiske overflaten på øyet blir ujevn.

Husk å beskytte øynene med solbriller, både voksne og barn!
Kategorier: Fakta Øyehelse Solbriller

Postet av Norges Optikerforbund - Kjell M. Kaasa


12.3.2018

Hvordan kan jeg måle visus, når jeg ikke skjønner hva de svarer?


I slutten av januar reiste fire spente optikerstudenter fra Kongsberg til Moldova for en praksisperiode helt utenom det vanlige. De skal drive studentbedrift og i tillegg til å praktisere faget i Europas fattigste land. Her kan du følge de på reisen hvor de gir oss et spennende innblikk i deres nye hverdag. Her kan du lese første reisebrev.
Kategorier: Moldova Samarbeid

Postet av Uncover Vision - praksisplass i Moldova© 2019 Alliance Optikk    |    Allianceoptikk.no    |    Personvern    |    Cookies