Meny
KONTAKTLINSER

Hvilke linser bør du velge?

Riktige kontaktlinser sørger for godt syn og god øyehelse samtidig


Én av 10 bruker i dag kontaktlinser. Det har skjedd en enorm utvikling fra 70-tallet frem til dagens moderne, komfortable linser. Dagens linser kan korrigere nesten alle typer synsfeil, som langsynthet, nærsynthet, skjeve hornhinner og alderslangsynthet.

Som linsebruker er det viktig å følge optikers råd om hyppighet av linsekontroll, slik at du løpende kontrollerer både syn og øyehelse.

Alliance Optikk har avtaler med verdens største produsenter på de ulike linseproduktene, og sørger for at du alltid får det mest optimale produktet til dine øyne.

Skulle du ønske å handle kontaktlinsene dine på nett, kan du gjøre dette på nettbutikken, og samtidig opprettholde service og oppfølging fra din lokale Alliance Optikk.

Endagslinser – Friske og rene linser hver dag

Endagslinser eliminerer problemer med belegg og intoleranse for rengjøringsmidler. Siden du tar på nye rene linser hver dag reduserer du risikoen for irritasjon og forurensning på øyet.

Av hensyn til din øyehelse skal linsene alltid kun benyttes en gang.

Endagslinser er hygienisk og enkelt!

Døgnlinser

Døgnlinsene kan brukes sammenhengende i inntil 30 døgn. Døgnlinsen er satt sammen av et nytt og revolusjonerende materiale som ivaretar hornhinnens stoffskifte i større grad enn tradisjonelle, myke linser.

Fordi døgnlinser transporterer opptil 6 ganger mer oksygen til øynene, sammenlignet med tradisjonelle kontaktlinser, er det mulig å sove med denne linsen.

I en startfase vil det kreve noe hyppigere kontroller hos optikeren for å ivareta øyehelsen.

Døgnlinser egner seg godt for «folk på farten» eller for spesielle yrkesgrupper hvor daglige linseskift er problematisk.

 

Månedslinser

Månedslinser passer for de fleste synsfeil, og finnes i et stort utvalg linseparametere og styrker.

Månedslinser tas ut daglig og rengjøres slik at de kan brukes på nytt dagen etter. En månedslinse har levetid på inntil 30 bruksdager.

Linser for skjeve hornhinner

Tidligere var det utfordrende å finne gode linseprodukter for deg med skjeve hornhinner. I dag finnes svært gode bruksalternativer både som dagslinser, månedslinser og halvtårslinser.

Uavhengig av skjevheten (astigmatisme) kan både myke og harde linser brukes med godt resultat.

Kontaktlinser som korrigerer skjeve hornhinner kalles toriske linser. Det viktigste når man korrigerer skjeve hornhinner er at linsen er stabil på øyet. Toriske linser gjør at du som har skjeve hornhinner, kan se like klart og skarpt som ved bruk av briller.

Linsene finnes som 6 månederslinser, månedslinser og dagslinser.

Progressive kontaktlinser

Progressive linser er for deg som trenger korrigering for å se klart både på langt-, mellomlangt og nært hold.

Tilstanden som utløser behovet for progressive briller eller linser kalles presbyopi, eller aldringssyn. Den er, som mange andre ting i livet, én av de tingene vi ikke kan unngå. Det spiller ingen rolle hvor bra eller dårlig synet ditt er fra før, når du kommer i en viss alder vil øynene dine miste evnen til å fokusere på nært hold.

Forandringen som skjer skyldes at den fokuserende linsen i øyet blir stivere og mindre elastisk etter at du fyller 40, og dermed blir det vanskeligere å fokusere på nært hold.

Progressive linser kalles multifokale linser, og finnes som månedslinser og dagslinser.

Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja