Meny

Aktuelt

Tørre eller rennende øyne – et utbredt problem. Vi har spesialutstyr for å hjelpe deg.‎

Tørre øyne diagnostisering og behandling

Vi i Alliance Optikk merker en betydelig økning i kunder som nevner at de plages av tørre og rennende øyne. Et besøk hos optikeren kan bety løsningen på problemet. For å oppnå gode resultater, er det viktig at behandlingen tilpasses årsaker og alvorlighetsgrad.

 

– Hvis jeg skal anslå noe, vil jeg si at rundt åtte av ti svarer ja når vi under synsundersøkelsen spør om de sliter med tørre øyne, sier Gard Schømer hos Alliance Optikk L. Eriksen. Det er nesten så jeg vil kalle dette en ny folkesykdom. Ifølge han skyldes dette hovedsakelig to ting.

 

Det ene er tørrere inneklima. En del nybygg er nærmest tette, slik at fuktigheten bli lavere enn i eldre hus. Det andre er økt skjermbruk. Når vi bruker skjerm, for eksempel mobilen, blunker vi faktisk kun halvparten så mye som når vi ikke har en skjerm foran oss. Da sier det seg selv at øyet kan bli ganske tørt og irritert, forklarer han. Som følge av økningen av kunder som sliter med tørre og irriterte øyne, har Alliance Optikk tatt grep for å kunne hjelpe kundene best mulig.

 

Symptomer på tørre øyne

Brennende og såre øyne

Brennende og såre øyne

Røde øyne

Røde øyne

Rennende øyne

Rennende øyne

Lysømfintlig

Lysømfintlig

Uklart syn

Uklart syn

Problemer med kontaktlinser

Problemer med kontaktlinser

 

Komplett pakke med undersøkelse og behandling

Vi tilbyr nå en ny behandlingsmetode som analyserer om en kunde har irriterte øyne. Vi er en av de første behandlingssentrene i Norge som tilbyr dette. Vi bruker et analyseapparat som gir oss svært detaljert informasjon. Basert på undersøkelsen kan vi så sette opp en riktig behandling, og anbefale riktige produkter som øyedråper, gele eller våtservietter.

 

Tørre øyne diagnostisering og behandling

 

Behandlingen er en langvarig løsning som sikrer at meibomske kjertlene fungerer som de skal igjen, og avhjelper årsaken til tørre øyne og de resulterende øyesmertene. Løsningen utføres med TearStim, en enhet basert på intens regulert pulset lysteknologi (IRPL). TearStim avgir smertefrie lyspulser under øyet (i regionen av det parasympatiske nervesystemet). Ved å stimulere nerven stimuleres sekresjonen av de meibomske kjertlene og bidrar til å gjenopprette normal aktivitet. I tillegg forbedres kvaliteten på kjertelutskillelsen, og lipidsjiktet til tårefilmen stabiliseres. Før behandling gjøres en gjøres en egen tørre-øye konsultasjon med forundersøkelse.

 

Hvordan behandlingen utføres

  1. Behandlingen tar bare noen få minutter
  2. Pasienten sitter komfortabelt i en stol
  3. Optikeren dekker pasientens øyne med øyevern og påfører en spesiell gel
  4. En serie med 8-10 smertefrie lyspulser er rettet mot området under øynene
  5. Behandlingen gjentas på samme måte på det andre øyet
  6. For å oppnå en langvarig effekt, bør behandlingen utføres tre til fire ganger. Effekten vil vare fra en periode fra 6 måneder til 3 år.

 

Kom i gang med behandling nå

Tørre øyne diagnostisering og behandling

 

Kvalitetsprodukter

I tillegg til spesialutstyr har optikeren også kvalitetsprodukter fra øyelegemiddelfirmaet Théa Nordic. Stadig flere av kundene får god effekt av øyedråpene Thealoz Duo. Det er ikke uten grunn mener selskapets produktspesialist og optiker, Marianne Mellem. Har du tørre, sviende, rennende og/eller røde øyne, skyldes det ofte en ubalanse i tårefilmen.

 

– Mange øyedråper smører, men det unike med Thealoz Duo er at den i tillegg også beskytter øyet mot uttørking, forklarer Marianne. Disse øyedråpene inneholder cellebeskyttende trehalose og smørende hyaluronsyre. I tillegg er de helt uten konserveringsmiddel, noe som faktisk er helt avgjørende. Konserveringsmiddel i seg selv kan nemlig i seg selv bidra til tørre øyne. Både Gard og Marianne understreker at for de aller fleste blir det bedre ved å bruke øyedråper.

 

I tillegg vil vi sterkt anbefale at man ved øyeplager bruker Blephaclean, som er et lindrende rengjøringsprodukt for øynene. Har du tørre øyne og bruker sminke, er Blephasol Duo å anbefale som sminkefjerner.

 

 

Klar oppfordring ved irritasjon i øynene

Er du en av dem som sliter med irriterte øyne, er oppfordringen fra Alliance Optikk klar; kom innom oss for en prat og sjekk. Mange blir overrasket og hvor mye bedre de får det etter en kort konsultasjon og gode produkter. En del har prøvd øyedråper før, men ikke så god kvalitet som de vi har. Det er viktig å ikke vente for lenge hvis man plages av tørrhet eller andre problemer. Uansett hva årsaken er, er det greit å få avdekket det så tidlig som mulig. Da risikerer man ikke at problemet får utvikle seg.

 

 

 

 

Optikerens tips til deg med irriterte øyne:

  • Ta kontakt til optiker så fort problemet oppstår.
  • Hvis mulig; prøv å begrense skjermbruk. Bli gjerne mer bevisst på å blinke oftere når du ser på tv, bruker mobil, pc eller andre type skjermer.
  • Bruk solbriller når du er ute i sterk sol.
  • Sørg for at du ved bruk av øyedråper velger noen uten konserveringsmidler.

 

 

Alle butikker i Alliance Optikk kjeden har spesialkompetanse innen tørre øyne.

Noen butikker har i tillegg spesialutstyr for å analysere og behandle deg med tørre øyne.

Optikere med spesialutstyr for diagnostisering og behandling:

 


Kategorier: Øyehelse


Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja