Meny

Aktuelt

Alliance Optikk er stolt sponsor av Erlend Bjøntegaard

Erlend Bjørntegaard samarbeider med Alliance Optikk

Sponsoravtale gjeldene frem til mai 2022.

Les om skiskytteresset sitt koronaår, karrierens første skade og om viktigheten av god øyehelse som skiskytter på toppnivå.

Erlend Øvereng Bjøntegaard har nylig rundet sitt 30. år, bor sammen med kjæresten på Røa i Oslo og har en knapp måned igjen av 20/21-sesongen. Ved utgangen av februar har han allerede konkurrert i seks land i inneværende år – en reisestatistikk som er få andre forunt gitt nasjonale reiserestriksjoner.

– Det blir mye karantene med slik reisevirksomhet, men så er det prisen vi betaler for fortsatt å få lov til å konkurrere i en annerledes tid. Vi har mer eller mindre fullført planen slik vi skulle, fra vi startet å trene med treningssamlinger i mai og til sesongstart i november, forteller Bjøntegaard.

Som toppidrettsutøver er han i tillegg godt trent i konseptet «karantene».

– Vi isolerer oss i stor grad fra omverdenen i forkant av viktige konkurranser, i fare for nettopp å bli smittet av influensa eller forkjølelse. Når plutselig «alle» er i karantene, så reduseres jo sannsynligheten for å bli smittet av noe annet og vi har vitset litt med at endelig tilpasser resten av verden seg til oss, sier Bjøntegaard – og legger raskt til at han sånn ellers ikke er veldig begeistra for koronaviruset.

 

Erlend Bjørntegaard samarbeider med Alliance Optikk

 

Karrierens første skade

Det er imidlertid ikke koronaviruset som har satt kjepper i hjulet for Kongsberggutten denne sesongen. Allerede i desember innså han at VM i Pokljuka, Slovenia i februar 21 mest sannsynlig kom til å ryke. Bjøntegaard opplevde da en skiveutglidning i ryggen, og ble pålagt en lengre periode med treningsfri.

– Jeg vet ikke om det er alderdommen eller hva det er som begynner å melde seg, men skaden gjorde at jeg mista to verdenscuprunder og seks individuelle verdenscupkonkurranser. I tillegg var det flere av lagkameratene mine som gjorde det veldig bra i mitt fravær, og som stilte sterkere enn meg da VM-laget skulle tas ut.

I midten av januar var Bjøntegaard tilbake med startnummer på brystet, og har gjort flere gode topp 10-plasseringer, i tillegg til to EM-medaljer.

– Mange som får en slik skade blir satt ut lenge, så jeg velger å se på det som at jeg har vært heldig som har kommet raskt tilbake, sier Bjøntegaard.

 

– Et yndet sponsorobjekt for Alliance Optikk

Bjøntegaard har vært sponset av Alliance Optikk siden 2016. God øyehelse og skiskyttersporten er en åpenbar god match, og Alliance Optikk legger mye prestisje i å få levere godt utstyr og gode råd  til Bjøntegaard. I tillegg er han fra Kongsberg, noe som unektelig gir han en liten stjerne i margen i Alliance Optikk-sammenheng (som er grunnlagt nettopp på Kongsberg).

– For på kunne prestere godt som skiskytter, så er det åpenbart at samsynet må være i orden. Jeg går til årlige kontroller hos Alliance Optikk, og opplever de som veldig grundige. Optikerne har i tillegg ulike ekspertiseområder, og jeg får anledning til å gå til den som har kompetanse om nettopp den typen syn jeg er avhengig av, sier Bjøntegaard.

 

 

Bjøntegaard slår også et slag for satsingen på sportsbriller med styrke.

– På alle nivå i idretten vil man kunne kjenne seg igjen i utfordringer ved bruk av briller i sportssammenheng, enten det handler om riktig styrke, hvordan de sitter på, dugging, lysrefleksjon eller annet. Jeg har erfart via Alliance Optikk at det meste kan løses med riktig glass, legger han til.

Alliance Optikk benytter anledningen til å takke for et godt og fint samarbeid, og ønsker masse lykke til for sommersesongen, og gratulere med nok en sesong på skiskytterlandslaget.

 

Alliance Optikk Alf Opheim tar vare på øyehelsen til Erlend Bjøntegaard

 

Foto: Sondre Eriksen Ensema – itseriksen


Kategorier: Øyehelse Samarbeid


Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja