Meny
Kombinasjonsbruk

Briller eller linser? Ja takk, begge deler

Du bruker kanskje briller eller linser allerede, men har du tenkt på at en kombinasjon av disse faktisk kan være det beste for synet ditt?

Syn og livsstil


Øynene dine ser alt, fra hverdagsrutiner til høytider og festdager — fra sportsaktiviteter til ferier og opplevelser.

Livsstilen din påvirker mange av de avgjørelsene du tar til daglig. Klær. Mat. Aktiviteter. Hvilket bevisst forhold har du til din synsløsning? Er det alltid best med briller, eller er det situasjoner der linser ville være mer praktisk og komfortabelt? For andre er det motsatt; det er viktig å avlaste øynene fra kontaktlinsebruk, og briller vil i situasjoner kunne gi enda mer behagelig og skarpt syn.

Både og, ikke enten eller. Våre aller mest fornøyde kunder er de som veksler mellom å bruke briller og linser.

Hvorfor variere mellom briller og linser?


Mer enn 8 av 10 kombinasjonsbrukere føler at muligheten til å ha begge former for synskorreksjon gir dem "det beste fra begge verdener"

Internasjonale undersøkelser viser at over halvparten av linsebrukerne startet fordi de syntes briller var upraktiske for visse aktiviteter (som trening), og mer enn en tredjedel startet fordi de ikke følte seg komfortabel med hvordan de så ut med briller. Kombinasjonsbrukere rapporterer om praktiske og følelsesmessige fordeler når de bruker kontaktlinsene.

Fordeler med briller

 • 1.

  Riktige tilpassede briller sørger for at du ser like godt på lang og nær avstand.

 • 2.

  Nøyaktig skreddersydd til dine øyne og ditt syn.

 • 3.

  Ulike filtre og overflatebehandlinger kan øke synskomfort.

 • 4.

  Briller kan fremheve din personlighet og heve et hvert antrekk.

 • 5.

  Det finnes synshemminger- og utfordringer som linser ikke kan løse. For eksempel ved visse former for skjeling og ved nedsatt samsyn.

 • 6.

  Mulighet for spesiell korrigering til spesifikke situasjoner som skjermbruk, lesing og bilkjøring.

Fordeler med linser

 • 1.

  Noen ganger er briller i veien, linser gir frihet.

 • 2.

  Du slipper dugg på brilleglass og briller som glir ned på nesen.

 • 3.

  I de fleste sporter og aktiviteter er det smart og praktisk å bruke linser.

 • 4.

  Linser er praktisk om du er en aktiv person som er mye i bevegelse, men likevel trenger å korrigere synet kontinuerlig.

 • 5.

  Bruk solbriller uten styrke, med kontaktlinser i tillegg for både beskyttelse og godt syn.

 • 6.

  Teknologiske fremskritt for kontaktlinser betyr komfortabel tilpasning av og tilvenning, sunnere hornhinner og godt syn.

Å ha muligheten til å bruke briller og kontaktlinser gir deg friheten og fleksibiliteten til å se klart uansett anledning!

Hvordan begynne med linser?

Lurer du på om kontaktlinser kan være noe for deg? Da bør du først bestille en time hos optiker for tilpasning og opplæring. Deretter får du prøve flere ulike kontaktlinser frem til du finner linsetypen som passer deg best.

Bestill synstest

Trinn 1 av 2

Finn en optiker i nærheten av deg


Nysgjerrig på linser?

Vi hjelper deg å velge kontaktlinser. Les mer om ulike type kontaktlinser her

Brilleglass

Et brilleglass er ikke bare et brilleglass. Vi har glass som forbedrer synet ditt, og så har vi glass som utnytter potensialet i øynene dine.

Barn + linser = sant


Det finnes ingen nedre aldersgrense for når barn kan begynne med kontaktlinser, men vår vanlige anbefaling er at barn kan begynne å bruke linser når de er i 12-13 års alderen. Men det finnes 14-åringer som er for umodne til å bruke linser, og 8-åringer som er modne nok.

Det å få godt tilpassede linser til barn er avgjørende for at barnet skal trives med å bruke kontaktlinser. Når optikeren tilpasser linser for barnet, gjør man en nøye undersøkelse og velger ut linsetyper som er skånsomme for ditt barn.

Det er spesielt viktig å trene på håndtering og hygiene. Barnet må kunne sette inn og ta ut linsene selv, og lære seg rensing av eventuelle månedslinser. For de aller fleste barn vil opplæring i dette gå veldig fint.

 

Kombinasjonsbruk hos barn

Det er flere fordeler med å kombiner briller og linser til barnet ditt. Vi i Alliance Optikk opplever at barn synes briller er mye kulere i dag, enn bare for noen år tilbake. Briller er perfekt i undervisning og til lekser. Under fysisk aktivitet og fritidsaktiviteter kan briller komme i veien, og bli til irritasjon for barnet og linser vil gi større frihet og være tryggere. Løsningen for mange kan være å kombinere brille- og linsebruken.

Barn kan skjule synsproblemer

Hvilke tegn og signaler må du som foreldre se etter?

Les mer om barn og synstest

Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja