Meny

Progressive briller gir deg godt syn på alle avstander


Nært, fjernt, langt eller kort - eller kanskje begge deler? Ser du godt på nært hold, men har problemer på lang avstand - eller er det omvendt? Ta en synstest hos oss, da vel! Da blir i alle fall situasjonen tydelig og klar.

Din Fastoptiker
Har du passert 40 år er det stor sannsynlighet for at synet har endret seg. Med progressive briller får du brilleglass med tre ulike synsfelt med glidende overganger, slik at du kan se klart både på langt hold, mellomavstand og nært.

Gode brilleglass som er nøyaktig tilpasset både synet og brillen gir høy synskomfort og en naturlig synsopplevelse.

Finn din nærmeste optiker
Fordeler med riktig tilpassede progressive briller med gode brilleglass
  • Brede og komfortable synsfelt gjør at du får med deg detaljer både på lang og nær avstand.
  • Utvidet syn til å lese, bruke digitale enheter og sjekke GPS-en mens du kjører er mye enklere.
  • Mindre hodebevegelser – Fordi du ikke trenger å lete etter det riktige punktet ved å vri på hodet, blir det mindre belastninger som kan gi nakke- og skulderspenninger.
  • Multitasking – Du kan fortsette som vanlig og gjøre flere ting samtidig uten å forstyrres av dårlig syn.
  • Individuelt tilpasset – Brilleglassene kan skreddersys til dine øyene og gi deg det beste synet for deg. Dette gir mindre anstrengelser og betydelig mer nøyaktig syn.
  • Mindre forstyrrelser gir kortere tilvenningstid ved nye brilleglass.

Progressive briller - lese på mobilen

Progressive brilleglass er mer avanserte, og glasskvalitet og tilpassing gir større utslag på resultatet enn enstyrkeglass med lik styrke over hele glasset.


Enkle progressive brilleglass gir deg et et synsfelt som gir godt syn på avstand og nær, men forstyrrelsene på sidene vil du merke tydeligere enn på et bedre glass.


Et bedre progressivt brilleglass vil deg gode soner for å se på flere avstander. Her vil synskorridoren være mer behagelig enn på et rimeligere, enklere glassene.


De alle beste progressive brilleglassene gir seg store, gode soner. Forstyrrelsene på siden av glassene vil være minimale og vil gi deg et behagelig syn.

Bestill synstest her

Hva slags type brilleglass du trenger avhenger av hvordan synet ditt er, hvordan styrke du behøver og hva du skal bruke brillene til. For å finne de rette glassene for dine øyne er det nødvending med en synstest.

Trinn 1 av 2

Finn en optiker i nærheten av deg


Hvorfor er noen brilleglass dyrere enn andre?

Det er forskjell på brilleglass. I et brilleglass ligger det mye teknologi for at synsopplevelsen skal blir så optimal som mulig. Hvordan glassene er bygd opp og hvilken behandling de har spiller inn på pris.
Å gi brilleglassene ulike egenskaper som antirefleks, antistatisk behandling, vannavstøtning, herding, fettavvising, evnen til å reflektere bort uønsket blått lys og skadelige UV-stråler, bidrar til en høyere pris, men vil også gjøre brillene mer robuste og lenger varighet.

Enklere tilvenning

For noen kan det ta tid å venne seg til progressive glass, for andre går det veldig greit, begge deler er like normalt. Våre optikere anbefaler deg å skaffe deg progressive briller så snart du merker at det blir litt vanskeligere å lese, tilvenningen er enklere ved små forandringer. Det er også lurt å satse på kvalitet og den siste generasjonen av glass som vil gi deg et roligere synsbilde og større klare synsfelt som gir en mer naturlig synsopplevelse.

Hva er presbyopi?


Presbyopi kalles også aldringssyn. Som mange andre ting i livet er presbyopi en av de tingene vi ikke kan unngå. Det spiller ingen rolle hvor bra eller dårlig synet ditt er fra før, når du kommer i en viss alder vil øynene dine miste evnen til å fokusere på nært hold.

Forandringen som skjer skyldes at den fokuserende linsen i øyet blir stivere og mindre elastisk etter at du fyller 40, og dermed blir det vanskeligere å fokusere på nært hold. Ved 45 års alder er evnen til å fokusere på nært hold ofte så anstrengende at det er nødvendig å avlaste med briller. De første tegnene er ofte at du blir fortere trett/sliten ved lesing.
Nesten 50% av oss nordmenn er i dag presbyope, det betyr at vi bør bruke progressive briller. Progressive briller har en styrke for å se klart på avstand, en for mellomavstanden og en annen styrke for å se klart på nær, alt i samme glasset. Styrken er er sømløs og jevn slik at det blir uforstyrret syn mellom de ulike synsfeltene. Dette er en brilleløsning som er mest komfortabel og som de fleste blir veldig fornøyd med etter litt tilvenning.
Med progressive brilleglass kan du se klart både på langt hold, mellomavstand og nært.

Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja