Meny
TØRRE ØYNE

Tørre, rennende
eller slitne øyne?

Vi har spesialkompetanse for å avdekke
og behandle tørre og irriterte øyne.

Har du tørre eller rennende øyne?


Tårene renner og renner - kanskje svir det og er sårt? Kjenner du deg igjen? Sannsynligheten for at du da har tørre øyne er ganske stor. Alliance Optikk har spesialkompetanse for å hjelpe deg med tørre, rennende eller såre øyne.

Alle kan få tørre øyne. Så mange som 50% av linsebrukere opplever tørre øyne og mange som sitter mye foran skjerm opplever det samme. Så mange som annenhver kvinne og hver tredje mann opplever irriterte øyne.

I dag lider mer enn 20% av verdens befolkning av tørre øyne (sicca syndrom), hvorav 40% bruker briller eller kontaktlinser. Plagene er forskjellige og utløst av belastningen i vår moderne livsstil. Konvensjonelle metoder gir bare kortvarig lindring av symptomene. Nå finnes det en ny metode som kan eliminerer øyesmerter og årsaken til problemet, og hjelper dermed til å oppnå langsiktig forbedring.

Finn din optiker og kom i gang med behandling nå

Årsaker
  • intensivt arbeid ved digitale skjermer som pc, mobil og nettbrett
  • forurensning
  • aldringsprosess
  • øyeoperasjoner
  • kosthold
  • tørr inneluft
  • hormonubalanse
  • farmasøytiske medisiner
  • kontaktlinser
Hvorfor får man tørre øyne?

Tørre øyne er en tilstand som skyldes svekket tårefilm. Dette igjen på grunn av redusert tåreproduksjon eller økt fordampning fra øyets overflate.

 

Hvilke problemer oppstår?

Tørre, brennende, trette, kløende, klissete, røde, permanent utmattet, og – paradoksalt – også rennende øyne er tegn på tørt øye syndrom. Også problemer med bruk av kontaktlinser og uttalt følsomhet for lys kan oppstå. Går du med tørre øyne uten behandling over tid kan alvorlige komplikasjoner som infeksjoner, hud eller hornhinnesår oppstå.

Tørre øyne

Symptomer på tørre øyne

Brennende og såre øyne

Røde øyne

Rennende øyne

Lysømfintlig

Uklart syn

Problemer med kontaktlinser

Kjenner du deg igjen? Bestill time for øyeundersøkelse her

Trinn 1 av 2

Finn en optiker i nærheten av deg


Nyhet! Behandlingsmetode tilgjengelig hos utvalgte optikere


Alliance Optikk tilbyr nå en ny lysbehandlingsmetode som analyserer om du har tørt-øyne-syndrom. Vi er noen av de første behandlingssentrene i Norge som tilbyr dette.

Optikere med spesialutstyr for diagnostisering og behandling:

 

 

Behandlingen er en langvarig løsning som sikrer at meibomske kjertlene fungerer som de skal, og avhjelper årsaken til tørre øyne og de resulterende øyesmertene.
Løsningen utføres med TearStim, en enhet basert på intens regulert pulset lysteknologi (IRPL). TearStim avgir smertefrie lyspulser under øyet (i regionen av det parasympatiske nervesystemet). Ved å stimulere nerven stimuleres sekresjonen av de meibomiske kjertlene og bidrar til å gjenopprette normal aktivitet. I tillegg forbedres kvaliteten på kjertelutskillelsen, og lipidsjiktet til tårefilmen stabiliseres. Før behandling gjøres en gjøres en egen tørre-øye konsultasjon med forundersøkelse.

Les mer om behandlingsmetoden her
Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja