9.11.2017

Dårlig syn fører til trafikkulykker


Pressemelding fra Norges Optikerforbund Fire av ti har opplevd farlige situasjoner i trafikken på grunn av dårlig syn, viser ny undersøkelse. Norges Optikerforbund etterlyser obligatoriske synsundersøkelser for bilister.   I en ny undersøkelse YouGov har gjort for Norges Optikerforbund svarer fire av ti at de har opplevd farlige situasjoner i trafikken på grunn av eget […]
Kategorier: Trafikk og syn

Postet av Alliance Optikk Norge. Skrevet av Rolf Magnus W. Sæther for Norges Optikerforbund


11.10.2017

Visste du at røyking skader synet?


Fire av fem kjenner ikke til at røyking er skadelig for synet, viser en ny undersøkelse. – De tar feil. Å stumpe røyken kan redde synet ditt, sier Norges Optikerforbund. De aller fleste vet at røyking er skadelig for lungene, hjertet og blodsirkulasjonen. Men bare 18 prosent vet at røyking er skadelig for synet.
Kategorier: blogg Fakta Øyehelse

Postet av Alliance Optikk Norge. Av Rolf Magnus W. Sæther for Norges Optikerforbund


9.2.2017

Anatomi og tiltrekning: Vitenskapen bak “Kjærlighet ved første blikk”


Mens skjønnhet kan være i øyet som ser, finner vi stadig beviser som antyder at hjernen vår er fastkoblet til å både se og legge merke til visuelle “spor” når det kommer til en potensiell kjæreste.
Kategorier: Fakta

Postet av Alliance Optikk


2.12.2016

En av tre bruker briller feil


Stadig flere bruksområder øker faren for at brillestyrken ikke passer. 37 prosent bruker briller i situasjoner de ikke er ment for, viser undersøkelse fra Norges Optikerforbund.
Kategorier: Briller

Postet av Av Kjell M. Kaasa / Newswire for Norges Optikerforbund© 2018 Alliance Optikk    |    Allianceoptikk.no