Meny
TRAFIKK OG SYN

Godt syn er avgjørende for trafikksikkerheten

Et godt syn er grunnleggende for å kunne kjøre bil på en på en sikker og trygg måte. Nettopp derfor er Alliance Optikk stolt samarbeidspartner med Norsk elbilforening – for å bidra til tryggere bilførere på norske veier.

Faste fordeler for medlemmer i Elbilforeningen

 • 1.
  20% rabatt på komplett brille/solbrille

  Gjelder innfatninger og Alliance Optikks eget brilleglassmerke; Pure Optical Lenses. Gjelder også solbriller uten styrke.

 • 2.
  50% rabatt brilleglass og 20% på innfatning

  Gjelder den rimeligste brillen ved kjøp av to briller.

 • 3.
  30% rabatt på spesialglass for bilkjøring

  Brilleglass spesialtilpasset for bilkjøring gir bedre kontrastsyn, mindre blending og et avslappet og behagelig syn. Rabatten gjelder Alliance Optikks eget brilleglassmerke; Pure Optical Lenses.

 • 4.
  15% rabatt på kontaktlinser

  Gjelder kjøp av alle typer kontaktlinser gjennom allianceoptikk.no/nettbutikk. Gjelder ikke linseabonnement. Bruk rabattkode AOELBIL i kassen.

Hvordan benytte seg av rabattfordelen?

Ved fremvisning av digitalt medlemskort i ElbilAppen / LadeklubbAppen hos optiker, eller ved bruk av rabattkode AOELBIL ved kjøp i nettbutikken. Les mer om medlemsfordeler på elbil.no

Elbilforeningen logo

 

Handlekonto Fastpris

Betal gjerne med vår fleksible og forutsigbare betalingsløsning Handlekonto Fastpris. Alt du trenger til øynene som briller, solbriller, linser og synsundersøkelse til kun kr 399 pr måned.

Les mer her

Få trafikksikret ditt syn ved å bestille synsundersøkelse

Trinn 1 av 2

Finn en optiker i nærheten av degSee godt i trafikken

Trafikk og syn

Godt syn spiller en kritisk rolle i trafikksikkerheten. Når vi snakker om trafikk, handler mye av det om rask beslutningstaking, respons på endringer og evnen til å vurdere avstander, hastigheter og bevegelser til andre kjøretøy eller fotgjengere. Et godt syn er grunnleggende for å kunne utføre disse oppgavene på en sikker måte.

Godt syn er avgjørende for trafikksikkerhet:

 • Oppdagelse av farer:
  En sjåfør med godt syn kan raskt oppdage potensielle farer på veien, som fotgjengere, syklister eller andre kjøretøy, og reagere raskt for å unngå ulykker.
 • Avstandsvurdering:
  Godt syn hjelper med å bedømme avstander nøyaktig, noe som er viktig for å beregne når man skal bremse, svinge eller foreta andre manøvrer.
 • Lesing av skilt og signaler:
  Evnen til å oppfatte og lese trafikkskilt, trafikklys og andre signaler er essensiell for å overholde trafikkreglene og reagere adekvat.
 • Sidesyn og perifert syn:
  Å ha et bredt synsfelt og være oppmerksom på omgivelsene er viktig for å kunne reagere på situasjoner som plutselige hindringer eller biler som nærmer seg fra sidene.
 • Nattsyn:
  Godt syn er spesielt viktig om natten når synligheten er redusert. Evnen til å se i mørket eller under dårlige lysforhold kan forhindre kollisjoner.

Svikt i synet kan føre til økt risiko for ulykker på veien. Alliance Optikk anbefaler regelmessige øyeundersøkelser for å opprettholde trafikksikkerheten. Å ha godt syn er ikke bare viktig for førere, men også for fotgjengere og syklister som deler veiene, da det hjelper dem med å være oppmerksomme og reagere på farer rundt seg.

 

Gratis hurtigtest av synet

Sjekk av synet med autorefraktor gir umiddelbart svar på om du har behov for korreksjon av synet. Testen er ikke egnet til kjøp av brille, men avgjør om du trenger å få sjekket synet ytterligere med en ordinær synsundersøkelse. For hurtigtest kan du komme innom en av våre butikker eller avtale tid på telefon eller e-post.

Spesialglass for bilkjøring

Brilleglass til briller og solbriller for bilkjøring har spesielle egenskaper som kan bidra til å gjøre føreren til en tryggere sjåfør på flere måter:

 • Redusert blending:
  Spesialglass designet for å redusere blending er spesielt nyttig under kjøring i sterkt sollys, ved våt veibane eller om kvelden når møtende lys kan forstyrre synet.
 • Kontrastforbedring:
  Brilleglass som forbedrer kontrasten og klarheten i synet. Dette er spesielt nyttig i varierende lysforhold eller under dårlige værforhold, for eksempel i skumring, tåke eller regn, der det kan være vanskelig å skille detaljer.
 • Reduksjon av skadelig UV-stråling:
  Solbriller med eller uten styrke beskytter øynene mot skadelige UV-stråler. Dette bidrar også til å redusere  tretthet under lange kjøreturer.
 • Tilpassede løsninger for synsproblemer:
  Noen førere kan ha spesielle synsproblemer, for eksempel astigmatisme eller nedsatt dybdesyn. Briller med skreddersydde løsninger korrigerer slike problemer, forbedre synsskarpheten og dermed øke sikkerheten på veiene.
 • Antirefleks:
  Briller med antirefleks reduserer reflekser på brilleglasset, som for eksempel fra instrumentpanelet eller andre lyskilder inne i bilen. Dette kan forhindre forstyrrelser i synsfeltet.

Briller med spesialglass til bilkjøring

Trafikksikkerhet og barn

Trafikkulykker skyldes dårlig syn?

Fire av ti har opplevd farlige situasjoner i trafikken på grunn av dårlig syn. Norges Optikerforbund etterlyser obligatoriske synsundersøkelser for bilister.
Når sjekket du øynene sist? Bestill synstest Erlend Bjøntegaard tok synstest hos Alliance Optikk

Kundeløfte

Gjennom grundige syns- og øyehelseundersøkelser, forståelse av synsbehov, samt presis tilpasning av synshjelpemidler bidrar vi til optimalt syn hos våre kunder – hele livet.
Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja