Meny
ØYETS VITENSKAP

Kjærlighet ved første blikk

Visste du at det faktisk skjer en fascinerende prosess i øyet når du ser noen du tiltrekkes av?

Når vi møter noen som fanger vår interesse, skjer det først og fremst en bemerkelsesverdig endring i øynene.


Pupillene våre utvider seg, et tegn på interesse og tiltrekning, som gjør at vi kan se den andre personen i et klarere lys. Denne fysiske reaksjonen er kroppens intuitive måte å "zoome inn" på det som fanger vår oppmerksomhet.

Samtidig setter denne visuelle stimuleringen i gang en kjedereaksjon av biokjemiske prosesser. Hjernen frigjør et rush av lykkehormoner som dopamin og oksytocin, som fyller oss med følelser av glede, tilknytning, og en dyp fascinasjon. Dette skjer i løpet av sekunder, noe som forklarer den overveldende og umiddelbare følelsen som ofte beskrives som kjærlighet ved første blikk.

Men det stopper ikke med de kjemiske reaksjonene. Øyet, som ofte beskrives som sjelens speil, fungerer også som et vindu til hjertet i disse øyeblikkene. Den visuelle kontakten påvirker også det limbiske systemet, vårt følelsesmessige senter i hjernen, som spiller en nøkkelrolle i å forme våre følelser og sosiale bindinger.

Så i anledning Valentinsdagen, husk på at kjærlighet ved første blikk ikke bare er et poetisk uttrykk, men et samspill mellom synet og følelsene våre. Det er en påminnelse om øyets utrolige kraft og viktigheten av å ta vare på synshelsen, slik at vi aldri går glipp av et øyeblikk av kjærlighet.

Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja