Meny

Bruk av munnbind kan gi irriterte og tørre øyne


Briller som dugger om vinteren er et kjent problem, men med covid-19 er det mange brillebrukere som har opplevd dugging i forbindelse med bruk av munnbind. Dette forårsakes av den varme lufta vi puster ut og som blåser opp fra øvre del av munnbindet. Den varme lufta øker også fordampingen av tårefilmen, noe som kan resultere i irriterte og tørre øyne.

Thealoz Duo øyedråper

Thealoz Duo øyedråper

Enten munnbindet brukes hele dager, eller bare av og til, kan dette gi irriterte og tørre øyne

Studier viser at bruk av munnbind kan føre til:

– Nyoppståtte tørre øyne hos tidligere friske personer

– Forverring av symptomer hos personer med tørre øyne

– Økt tørrhetsproblematikk for nyopererte personer

– Ubehandlede tørre øyne kan gjøre at vi gnir oss mer i og
rundt øynene – og dette er særlig uheldig i disse dager med tanke på smitterisiko

Thealoz Duo forebygger tørre øyne


For å forebygge irriterte og tørre øyne, er fuktighetsgivende øyedråper det mest effektive.

Thealoz Duo er en ukonservert øyedråpe med en unik kombinasjon av cellebeskyttende trehalose og smørende hyaluronsyre. Thealoz Duo fungerer uansett om du har milde, middels eller alvorlige plager med tørre øyne.
Effekten av dråpene varer i 4 timer – det betyr at du ikke behøver dryppe så ofte. Anbefalt dosering er 4-6 ganger om dagen. Thealoz Duo kan også brukes sammen med linser.

Tørre øyne

Klar oppfordring ved irritasjon i øynene

Er du en av dem som sliter med irriterte øyne, er oppfordringen fra Alliance Optikk klar; kom innom oss for en prat og sjekk. Mange blir overrasket og hvor mye bedre de får det etter en kort konsultasjon og gode produkter. En del har prøvd øyedråper før, men ikke så god kvalitet som de vi har. Det er viktig å ikke vente for lenge hvis man plages av tørrhet eller andre problemer. Uansett hva årsaken er, er det greit å få avdekket det så tidlig som mulig. Da risikerer man ikke at problemet får utvikle seg.

Finn din nærmeste optiker
Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja