Meny

Aktuelt

Briller til din ansiktsform

Briller til din ansiktsform

Ansiktsformer

Det finnes mange ansiktsformer: vi har smale, brede, lange, korte, med høy panne, flat panne, høye kinnben, forskjellige øyne, munn og neseformer. Selv med alle disse ulikhetene lar det seg gjøre å inndele ansiktet etter fire grunnfasonger:

Ovalt / Trekantet / Firkantet / Rundt

Det er få personer som har en ren ansiktsfasong. Ofte er vi en blanding (overlapping) mellom de ulike fasongene.

 

OVALT ansikt

Den som har et ovalt ansikt har det perfekte brilleansikt, for denne kler alle slags fasonger på innfatningen. Alle standardformer, fra rund til oval, firkantet, dråpeformet og markerte dristige former.

 

TREKANTET ansikt

Denne ansiktstypen har bred panne og smal hake. Viktig her er å velge en brille som skaper balanse. Innfatningen bør ikke være tung i overkanten og heller ikke stikke ut frobi tinningen. En brille som er svakt buet både i overkant og underkant passer denne ansiktsfasongen. Unngå store firkantede briller.

 

FIRKANTET ansikt

Til denne ansiktsfasongen er det viktig å få oppmerksomheten vekk fra kjevepartiet og oppover i ansiktet. Svakt avrundet eller buet innfatning, med tyngdepunktet i overkant kan dempe det firkantede inntrykket. Svakt kantet og en oval brille er fint. Forsiktig med dråpeformede briller da disse peker nedover.

Poenget er her og velge en form som virker forlengende på ansiktet. Det kan hjelpe godt på at stangfestet er i øverste kant av brillen.

 

RUNDT ansikt

En person med rundt ansikt bør ikke ha runde briller. Tyngdepunktet bør her sitte oppe på innfatningen og med stangfeste i øverste kant. Det får ansiktet til å virke lengre, og drar oppmerksomheten oppover i ansiktet. Innfatningens form bør ha kantet, rett markerte linjer. Former som i bredden passer til kinnbenet passer godt til denne ansiktsformen, dette for å bryte den runde ansiktsformen.

Viktig for alle fasongene er at brillen sitter godt på nesen og blir godt tilpasset den enkelte.


Kategorier: Briller Styling


Close

Handlekurv

Innlogging

Logg inn med sms engangspassord

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger

Ønsker du linsekontroll abonnement?

Alle linsebrukere oppfordres til å ta jevnlige kontroller fordi øyehelsen best ivaretas ved trygg og sikker bruk av riktige linser. Derfor bør du inkludere linsekontroll 1 gang i året som en del av ditt linseabonnement hos din angitte optiker.
Pris: kr 80kr,- pr. mnd

Velg din optiker

Nei Ja