11.4.2018

«Uheldigvis for dem var det mange alvorlige problemer, heldigvis for oss var det utrolig spennende og lærerikt»


Spennende og lærerike dager i Moldova! Vi følger optikerstudentene fra Norge videre i praksis bak gittergjerder i kvinnefengsel, på barneskole og på Low Vision senteret. Her kan du lese reisebrev 2.
Kategorier: Moldova Samarbeid

Postet av Uncover Vision - praksisplass i Moldova


12.3.2018

Hvordan kan jeg måle visus, når jeg ikke skjønner hva de svarer?


I slutten av januar reiste fire spente optikerstudenter fra Kongsberg til Moldova for en praksisperiode helt utenom det vanlige. De skal drive studentbedrift og i tillegg til å praktisere faget i Europas fattigste land. Her kan du følge de på reisen hvor de gir oss et spennende innblikk i deres nye hverdag. Her kan du lese første reisebrev.
Kategorier: Moldova Samarbeid

Postet av Uncover Vision - praksisplass i Moldova


12.3.2018

Alliance Optikk støtter optometriutdannelsen i Moldova


Moldova er ett av Europas fattigste land, og landets 3,5 millioner innbyggere har aldri før hatt optikerutdannelse, og de mangler 350 stykker. 1. september 2017 satset 17 studenter på fremtiden og er nå i gang med utdannelsen. Utdannelse koster, og Alliance Optikk vil bistå med ved å gi studenter i Moldova mulighet til å få egne stipender. Om fire år vil det første kullet være ferdige med utdannelsen og kan jobbe som optikere i eget land. Bidraget til utdannelsen gjennom Alliance Optikk vil være sentral for mange av disse studentene.
Kategorier: Moldova Pressemeldinger Samarbeid

Postet av Alliance Optikk


1.8.2016

Erlend Bjøntegaard traff blink på synstesten


God synsskarphet er avgjørende for en skiskytter på toppnivå. Den ferske landslagsløperen Erlend Øvereng Bjøntegaard tok en test og fikk bekreftet at øynene er gode for gull. Det ble feilfritt og fullt hus da han nylig gjennomgikk en grundig synsundersøkelse hos samarbeidspartneren Alliance Optikk.
Kategorier: Alliance butikker Alliance Optikk Aktuelt | Blogg Samarbeid Sport

Postet av Alliance Optikk© 2019 Alliance Optikk    |    Allianceoptikk.no    |    Personvern    |    Cookies